Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с чистачките

Здравйте.
    От няколко дни, чистачките ми не се връщат в най-долно положение, когато ги изключа. Т.е. стоят си там докъдето стигат, когато работят.
    Не знам как точно да го обясня, но преди докато работеха стигаха до едно положение 4-5см. по-високо от положение "изключени" и след като върна лостчето на "0" се връщаха до долу. Сега, като ги изключа се спират на същото това положение 4-5см. по-нагоре. Това е по-изразено с пасажерската чистачка.
    Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
    Иначе чистачките си работят съвсем нормално, но като ги изключа и ми стърчи така дясната, ме дразни.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

И на мен днес ми се случи това ,но докато карах на магистралата. Намалих до около 100 км/ч пуснах пак чистачките и си се наместиха както трябва. Пробвай да ги наместиш с ръка може нещо да е запънал механизма.
    А някой знае ли ,защо тея чистачки се мятат и при изключване и може ли да се махне тоя последен ход ?
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Ами намествах ги 1-2 пъти вече, проблемът си остава...
      А този последен ход и мен ме дразни, ама не е болка за умиране.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Колеги да попитам тея чистачки как се сменят трбва да ги откача от рамото ли, че иначе опират в капака и на никъде...
        Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Здравйте.
          От няколко дни, чистачките ми не се връщат в най-долно положение, когато ги изключа. Т.е. стоят си там докъдето стигат, когато работят.
          Не знам как точно да го обясня, но преди докато работеха стигаха до едно положение 4-5см. по-високо от положение "изключени" и след като върна лостчето на "0" се връщаха до долу. Сега, като ги изключа се спират на същото това положение 4-5см. по-нагоре. Това е по-изразено с пасажерската чистачка.
          Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
          Иначе чистачките си работят съвсем нормално, но като ги изключа и ми стърчи така дясната, ме дразни.
          Колега днес забелязах ,че и при мен е така ,оправям ги като ги включа още веднъж и сами се връщат на място.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
            Колега днес забелязах ,че и при мен е така ,оправям ги като ги включа още веднъж и сами се връщат на място.
            Да и при мен беше така, но вече каквото и да правя, не се връщат докрай...
            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Вероятно има проблем с контактите в редукторчето на механизма за чистачките.

И само да питам- като ги изключиш, директно слизат надолу или правят един ход и тогава се прибират? Когато работеха?
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                И само да питам- като ги изключиш, директно слизат надолу или правят един ход и тогава се прибират? Когато работеха?
                Винаги са си правили един допълнителен ход, когато ги изключа, но точно при него се връщаха най-долу.
                Сега не го правят, ами остават малко по-нагоре.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Като моите 'начи действат. Ами остава наистина нещо да не контактува при редуктора...
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Имаш ли идея къде е това редукторче и как изглежда?
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Момчета никой ли не знае как се сменят чистачките свалят се от рамената или ? Защото като тръгна да ги изправям за да ги сменя и греда опират в капака... ?! Че мажат яко тез...
                      Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                        Имаш ли идея къде е това редукторче и как изглежда?
                        Там, където е моторчето. Вала на моторчето влиза в редуктора. А в редуктора обикновено има едни пластини, които определят хода на механизма- т. е. крайните положения.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от b2d Покажи съобщение
                          Момчета никой ли не знае как се сменят чистачките свалят се от рамената или ? Защото като тръгна да ги изправям за да ги сменя и греда опират в капака... ?! Че мажат яко тез...
                          Много зависи с какви 'щипки' е чистачката. Оригиналните имат едно като 'зъбче' отдолу, което се натиска, щипката откопчава и вадиш чистачката.
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от b2d Покажи съобщение
                            E, може само да ги повдигнеш леко и да ги махнеш. А ако искаш да ги повдигнеш още повече, можеш да отвориш капака, но не мисля, че е необходимо.

didiod мерси, ще погледна този редуктор, дано това да е проблема.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Явно аз не го виждам това зъбче, чистачките са Валео, и трябва да видя иначе се вдигат много малко и като го натисна трябва да ги извадя как? С дърпане навън или? Щипките и да не са същите ще ги преместя, ако не ще си купя същите чистачки, но проблема ми е свалянето...
                              Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Working...
                              X